VTT-Akavan luottamusmiesten tiedote 16.9.2015

Kaikki kolme palkansaaja keskusjärjestöä Akava, SAK ja STTK järjestävät Helsingin Rautatientorilla mielenosoituksen perjantaina 18. syyskuuta klo 11.00. Mielenosoituksella puolustetaan

–          työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista

–          vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja heikompien suojaa

Ohjelmaa on klo 11.30 – 12.15

Ajantaista infoa ja tietoa muista kuljetuksista löydät lisää tapahtuman facebook-sivuilta.

 

Kyseessä on siis mielenosoitus ei lakko.

Mielenosoitus on Suomessa kansalaisoikeus, ja siten siihen osallistuminen on täysin laillista, eikä työnantaja saa sitä perusteettomasti rajoittaa.

Luottamusmiehet ovat tehneet VTT:lle kollektiivisen ilmoituksen jäsenistön mahdollisesta osallistumisesta. Työntekijän ei tarvitse erikseen ilmoittaa osallistumisestaan tilaisuuteen, ellei siihen liity erityisiä töihin liittyviä järjestelyjä.

Tämä tarkoittaa, että kaikki voivat osallistua, sillä VTT ei ole sellaisia hengen tai omaisuudenvaaraa aiheutettavia tehtäviä, jotka olisi katsottava suojelutyön piiriin kuuluvaksi ja siten osallistumisoikeutta rajoittavaksi.

Mielenosoitukseen osallistutaan omalla ajalla. Tässä voidaan hyödyntää erilaisia liukuvan työajan (myös saldovapaat) ja kompensaatiosaldo suomia mahdollisuuksia.

http://intranet.vtt.fi/Suomi/Prosessi/Tyossa-ja-vapaalla/tyosuhdeasiat/Tyoaika/Sivut/Liukuva-tyoaika.aspx  http://intranet.vtt.fi/Suomi/Prosessi/Tyossa-ja-vapaalla/tyosuhdeasiat/Lomat-ja-poissaolot/Muut-poissaolot/Sivut/Kompensaatiosaldo.aspx

Ole tarvittaessa yhteydessä esimieheen (saldovapaat, kompensaatiopäivä). Timecon-päätteellä voi halutessasi käyttää työnantajan suosittelemaa ”Lakko” -leimaa, joka vähentää saldoa kuten muukin oma-asia leima.

Myös etätyöntekijän voi osallistumista tähän mielenosoitukseen. Etätyöntekijä voi sovittaa rytmittää työnsä haluamallaan tavalla, jolloin muutaman tunnin osallistuminen tapahtumaan on mahdollista.

Koska mielenosoitukseen osallistuminen on kansalaisoikeus, on tilaisuuteen mahdollisuus osallistua vaikka päättäisit osallistua tilaisuuteen vasta VTT:n ilmoittaman aikarajan jälkeen, noudattamalla yllämainittuja ohjeita.

Mielenosoitukseen osallistumisella ei ole tarkoitus vaikeuttaa VTT:n toimintaa eikä VTT:n toiminnalla tule olla tarkoitusta vaikeuttaa mielenosoitukseen osallistumista.

VTT:n pääluottamusmiehet

Anu Vaari , Iiro Auterinen, Eija Kenttä, Jarmo Siivinen, Anja Pallas

 

 

Mielenosoituksen lisäksi kantaa voi ottaa allekirjoittamalla nettiadressin. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa www.terveisethallitukselle.fi adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä.

Valtakunnan hallitus ei halunnut ottaa huomioon palkansaajien yhteisiä tavoitteita yhteiskuntasopimuksen neuvotteluihin mukaan. PSKJin yhteiset tavoitteet löytyvät

http://www.akava.fi/files/16020/SAK-Akava-STTK_Yhteiskuntasopimuksen_tavoitteet_ja_agenda.pdf

 

Käytännön ohjeita mielenosoitukseen saapuville

 

Pääkaupunkiseudun yhteiset bussikuljetukset

Pääkaupunkiseudulla on liikenteessä myös Akavan, STTK:n ja SAK:n yhteisiä non-stop-busseja. Niiden aikataulut löytyvät liitteistä.

Espoon asema: Espoon asema. Reitti: Espoon asema, Latokaski, Nöykkiö, Espoonlahti, Matinkylän liittymä/Iso Omena, Kamppa
Leppävaara:Leppävaara/Läkkitori. Reitti: Leppävaara/Läkkitori, Otaniemi, Tapiola, Kamppi
Keimola:Keimola, Nesteen asema. Reitti: Keimola, Nesteen asema, Jumbo, Tammisto, Ylästö, Myyrmäki, Olympiastadion
Korso: Korson asema. Reitti: Korson asema, Havukoski, Hiekkaharju, Tikkurilan asema, Olympiastadion
Malmikartano: Malminkartano. Reitti: Malminkartano, Pohjois-Haaga, Ruskeasuo, Olympiastadion
Tapulikaupunki: Tapulikaupunki. Reitti: Tapulikaupunki, Malmi, Pihlajamäki, Latokartano, Viikki, Siilitien metroasema, Olympiastadion
Vaarala: Vaarala. Reitti: Heikinlaakso, Hakunila, Vaarala, Jakomäki, Kivikko, Kontulan metroasema,Herttoniemi, Olympiastadion
Oulunkylä:Oulunkylä. Reitti: Oulunkylä, Koskela, Vanhakaupunki, Sörnäinen, Hakaniemi