Etusivu

VTDI on VTT:n, GTK:n, ja muiden vastaavaa toimintaa harjoittavien valtion laitosten palveluksessa olevien, teknillisessä korkeakoulussa tai yliopistossa tai muissa niitä vastaavissa kotimaisissa taikka ulkomaisissa korkeakouluissa tai yliopistoissa alemman tai ylemmän akateemisen loppututkinnon suorittaneiden suorittaneiden ammattijärjestö.

VTDI tarjoaa tutkijalle mahdollisuuden vaikuttaa työhönsä ja siihen liittyviin asioihin eri tasoilla sekä laitosten sisällä että keskusjär­jestöjen välityksellä laajemmin yhteiskun­nassa.

Valtion tutkimusalojen diplomi-insinöörit on osa TEK:iä ja Akavaa

>> Lue lisää

>>VTDI:n esite 2016

>> Liity TEKiin

 

VTDI:n tavoitteet

· Palkkauksessa tulee huomioida yhä paremmin osaaminen, työn vaativuus ja vastuullisuus sekä niiden muutokset.
· Jäsenemme voivat hyvin ja jaksavat työssään. Työuupumuksen ennaltaehkäisemiseksi tulee työpaikoilla olla riittävä henkilökunta ja tasapainoinen henkilöstörakenne sekä hyvä työilmapiiri.
· Kiinteä osa tutkijan normaalia, toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta on ammattitaidon jatkuva kehittäminen työssä oppimisen ja koulutuksen kautta. Näin turvataan myös työsuhteiden säilyminen muutostilanteissa.
Tutkijalle VTDI tarjoaa siis mahdollisuuden vaikuttaa työhönsä ja siihen liittyviin asioihin eri tasoilla sekä omalla työpaikalle että liiton ja keskusjärjestön välityksellä laajemmin yhteiskunnassa.
Käytännön neuvottelutasolla tämä merkitsee mm. palkkausjärjestelmän toimivuuden seuraamista ja palkkavertailujen tekemistä. Tavoitteena on myös etätyömahdollisuuden saaminen yhä useamman ulottuville.

Vuoden 2010 alusta uusi keskusjärjestö ja uudet palvelut

Vuoden 2010 alusta VTDI ja sen jäsenet järjestäytyivät Tekniikan Akateemisten Liitto TEKiin ja TEKin kautta Akavaan. Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. YTN vastaa Akavan jäsenkentässä ylempien toimihenkilöiden neuvottelu- ja sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla, myös VTT:llä. Tutustu YTN:n tavoitteisiin YTN:n nettisivuilla.

TEK suosittelee kaikille VTT:llä, GTK:ssa ja MIKESissa työskenteleville jäsenilleen VTDI:hin liittymistä. Näin saavutetaan parempi paikallinen edunvalvontavoima.

TEKin ja Akavan tarjoamien etujen ja palvelujen (mm. lakimiesten palvelut, ura- ja rekrypalvelut, vakuutukset, erilaiset alennukset) lisäksi VTDI:n jäsenetuihin kuuluu mahdollisuus edulliseen lomailuun yhdistyksen lomahuoneistoissa Yllästunturilla Äkäslompolossa, Pyhätunturilla Pelkosenniemellä ja Mathildedalissa Meri-Teijossa.